HACCP Materialen.

Voor bedrijven en organisaties die te maken hebben met het produceren van voedingsmiddelen is het verplicht om speciale verbandmiddelen te gebruiken op wonden die binnen het bedrijf zijn opgelopen. De zogenaamde HACCP verbandmiddelen. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control.
 

Deze verbandmiddelen zijn voorzien van een opvallende blauwe kleur en detectiemateriaal welke opvalt bij kwaliteitscontroles.
Deze materialen worden onder andere gebruikt in:

Kantines, Bedrijfskeukens, Horeca-aangelegenheden en Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie

 

Hier onder vindt u een overzicht van de HACCP verbandmaterialen welke wij voor u kunnen verzorgen.

HACCP verbanddoos
HACCP pleistermaterialen
Stoffen HACCP pleisters

HACCP verbanddoos

 

Een HACCP verbanddoos dient duidelijk zichtbaar opgehangen te worden zodat hier bij een ongeval ook gebruik van gemaakt wordt.

 

Deze verbanddozen zijn in verschillende samenstellingen en formaten te verkrijgen. Voor meer informatie neem contact op of vraag een offerte op maat aan.

Interesse? Bel 06 - 20 64 99 43

Of mail info@meletehbo-diensten.nl

HACCP pleistermaterialen (detecteerbaar).

 

Deze pleisters voldoen aan de gestelde HACCP richtlijnen op het gebied van kleur (blauw) en detecteerbaarheid. Onder het wondkussen zit een dun laagje metaal folie welke door metaaldedectoren makkelijk te traceren zijn. Door de opvallende blauwe kleur zijn ze ook met het blote oog makkelijk te traceren. De pleisters zijn in de volgende afmetingen leverbaar; 

 

- 19 mm x 76 mm.

   Prijs € 2,25 per 100 stuks. 

- 25 mm x 76 mm.

   Prijs € 2,82 per 100 stuks. 

- 120 mm x 20 mm.

   Prijs € 3,21 per 100 stuks.

- Vingertoppleister.

   Prijs €  3,98 per 100 stuks.

Interesse? Bel 06 - 20 64 99 43

Of mail info@meletehbo-diensten.nl

Stoffen HACCP pleisters

 

Deze pleisters zijn er in de volgende afmetingen;

 

- 120 mm x 20 mm.

   Prijs € 7,11 per 100 stuks. 

- 19 mm x 72 mm.

   Prijs € 3,85 per 100 stuks. 

- 25 mm x 72 mm.

   Prijs € 5,34 per 100 stuks.  

- 49 mm x 60 mm.

   Prijs € 4,33 per   50 stuks. 

- 38 mm x 72 mm.

   Prijs € 4,27 per   50 stuks.

Interesse? Bel 06 - 20 64 99 43

Of mail info@meletehbo-diensten.nl

Waarom dan HACCP materialen?

U zou het waarschijnlijk ook niet fijn vinden om tussen uw nootjes of chips een stuk verband te vinden. Of in uw lekkere salade die u net heeft besteld in een restaurant.

 

Deze materialen zijn zo gemaakt dat deze door detectiematerialen in voedingsfabrieken worden opgepikt zodat de batch waarin zich de pleister bevindt gelijk afgekeurd kan worden. Fabrikanten zijn namelijk verplicht om hun producten te scannen op zaken die hier niet in thuis horen. Door het metalen laagje dat is verwerkt in de verbandmiddelen zijn deze zichtbaar tijdens scans en wanneer de producten door een metaaldetector worden gehaald.

 

Bij een bedrijf tot 10 werknemers, de kleine horeca is het aanschaffen van een basisverbandtrommel HACCP voldoende. Echter indien een slachtoffer direct naar een huisarts of eerste hulp van een ziekenhuis moet dan mag er regulier verbandmateriaal worden gebruikt. Het slachtoffer komt immers niet meer in de buurt van de voedingsmiddelen.
Mocht het slachtoffer door kunnen werken (bij kleine verwondingen) dan moet er HACCP materiaal worden gebruikt.